menu
square dots Jak zlepšit nejen svoji efektivitu?

Je důležité, aby vaši nejbližší kolegové věděli, kdy je vaše úroveň efektivity v práci na nejvyšším bodu a kdy naopak po vás nemůžou chtít zázraky. Podělte se s nimi proto o váš mentální rytmus. Když sladíte časové úseky, kdy například plánovat společné meetingy nebo kdy je lepší, aby každý z vás pracoval samostatně, zvládnete toho společně mnohem víc. Pokud si na dobu, kdy toho nezvládnete tolik, necháte ty míň náročné věci a naopak tehdy, když jste nejvýkonnější, se zaměříte na náročnější úkoly, budete se cítit míň unavení a nebudete tak často utíkat k sociálním sítím. Budete zkrátka celkově efektivnější.

Zvolte si kanály ke komunikaci

Je pro vás stěžejní mail? Chcete si oddělit osobní konverzaci od té pracovní? A budete fungovat v rámci jedné aplikace nebo jich budete používat víc? Pokud se jedná o něco akutního, kde vás kolegové nejspíš zastihnou? To všechno je potřeba vzájemně vykomunikovat. Každý člen týmu by měl tyhle informace mít a respektovat je. 

Nastavte si časové horizonty

Primárně dobu, kdy vás kolegové zastihnou, a kdy už ne. Ale stanovte si taky horizont, během kterého musíte nejpozději podat na zprávu nebo mail zpětnou vazbu. Pokud si v týmu nastavíte, že minimálně dvakrát denně zkontrolujete mailovou schránku, nemůžete od kolegů čekat, že budou nadšení, když jim na zprávu zareagujete po třech dnech.

Mluvte spolu

Sdílejte svoje tipy na zlepšení, inspirujte se, podporujte jeden druhého. Protože jenom tak se vám povede využít kompletní potenciál týmu k tomu nejlepšímu, co společně zvládnete udělat. 

Výkonnost a produktivita

Další články square dots
Sedmero účinného time managementu
Výkonnost a produktivita

Sedmero účinného time managementu

Zobrazit
Klíč k efektivní práci? Aplikace pro podporu soustředění a efektivitu
Výkonnost a produktivita

Klíč k efektivní práci? Aplikace pro podporu soustředění a efektivitu

Zobrazit
Další články